Wie ben ik

Ik ben Raimond Takkenberg, eigenaar van Mediation4Business, en gespecialiseerd in het tot stand brengen van de aanvaardbare  oplossing van zakelijke conflicten.

Als overname- en waarderingsspecialist maak ik regelmatig opdrachtgevers mee, die elkaar het licht in de ogen niet (meer) gunnen. De onderlinge verhoudingen zijn vaak dusdanig geëscaleerd, dat deze vechtende kemphanen er zelf niet meer uitkomen.

Dan maar naar de rechtbank om het geschil daar uit te vechten? Door de onzekere uitkomst, de lange tijdspanne én de hoge juridische kosten is dit niet altijd de beste optie. Terwijl deze partijen in veel gevallen wel de wens hebben om er samen uit te komen.

Mijn streven
Als neutrale mediator en bemiddelaar bij Mediation4Business is het mijn streven dat de ruziënde partijen weer met elkaar in gesprek gaan. Om erachter te komen waarover ze nu echt zo kwaad en teleurgesteld zijn. Om te voorkomen dat het conflict (en de bijbehorende stress en emoties) nog verder oploopt. Om vooral te benoemen wat ze dan wél willen in plaats van alleen maar ruzie te maken. Als onafhankelijke mediator begeleid ik deze partijen om samen de beste en meest acceptabele oplossing te vinden.

Mijn achtergrond

Na mijn studie bedrijfskunde ben ik 15 werkzaam geweest bij drie prachtige bedrijven; een beursgenoteerd bedrijf, een bedrijf in het mkb en een familiebedrijf. Bij elke bedrijf was ik altijd bezig met overnames, fusies en alle mogelijke financierings- en waarderingsvraagstukken.

Mijn ervaring
In 2007 ben ik voor mezelf begonnen als zelfstandige overname-adviseur. Omdat ik zag dat de overname-advisering in het mkb anders kon en moest voor deze ondernemers: met meer persoonlijke aandacht en begeleiding. Door bijvoorbeeld uitleg geven in begrijpelijke taal in plaats van in ingewikkeld jargon.

Daarnaast investeer ik in diverse bedrijven en startups, en houd ik professioneel toezicht op bedrijven in de rol van Raad van Toezicht of Raad van Commissarissen.

Mijn specialisatie
Omdat ik mij verder wilde specialiseren in conflictbemiddeling, heb ik in 2015 de opleiding MfN Registermediator-opleiding succesvol afgerond en sta ingeschreven in het kwaliteitsregister van Mediation federatie Nederland. Aansluitend heb ik diverse specialisatietrainingen gevolgd zoals ‘Mediationvaardigheden in de adviespraktijk’.

Mijn hulp nodig?
Zoekt u een ervaren mediator voor het oplossen van uw zakelijke samenwerkingsconflict? Ik help u graag om er toch samen uit te komen, op een manier die voor u en de andere partij acceptabel is. Meer weten? Bel of mail mij rechtstreeks.